Sitemap vakantiehuis
 

Mountainbiken in de Ardennen

De belgische ardennen zijn bij uitstek geschikt om te mountainbiken, zeker voor ervaren mountainbikers maar ook voor beginners. Het vakantiehuis aan de rivier de ourthe is een ideale uitvalbasis om te mountainbiken in de Ardennen. Voor beginnende mountainbikers is het raadzaam om onder begeleiding te fietsen. Dit kan via deelname aan een georganiseerde mountainbike route door de daarvoor aanwezige buitensportbedrijven. Onder begeleiding van een ervaren instructeur wordt afhankelijk van het niveau van de deelnemers een mountainbike route gereden. In de buurt van het vakantiehuis treft u bijvoorbeeld in Lavacherie en Nadrin een buitensportbedrijf aan om u verder te helpen: http://www.outdoor-centre.be.

Mountainbike verhuur Ardennen

Nabij het vakantiehuis zijn er diverse locaties om een mountainbike te huren. Zowel in La Roche als Houffalize zijn volop fietsenwinkels die mountainbikes verhuren. Vergeet niet om een reparatiesetje voor onderweg te vragen! Een lekke band tijdens het mountainbiken in de Ardennen is geen zeldzaamheid door het veelal ruwe terrein. Maak eerst een proefrit in de buurt van de fietsenwinkel om de fiets te testen. Let daarbij op remmen en schakelen.

Mountainbike tips

Als u gaat mountainbiken in de Ardennen houdt dan de volgende tips in het achterhoofd:

  • Rem nooit alleen met de voorrem, u gaat geheid over de kop met de fiets, zeker bij een steile afdaling.
  • In een afdaling, verplaats het gewicht naar achteren: staand op de trappers met de billen achter het fietszadel.
  • Neem een reparatieset en reserve-binnenband mee.
  • Draag altijd een fietshelm!

GPS verhuur

Op internet zijn diverse mountainbike routes in de ardennen te vinden, bijvoorbeeld op www.mtbroutes.be. Deze routes zijn in een GPS apparaat te laden. Als u zelf geen GPS tot uw beschikking heeft is het mogelijk om in Nederland bij een outdoor winkel een GPS te huren (bijvoorbeeld Bever zwerfsport). Ook de buitensportbedrijven in de ardennen bieden veelal verhuur van GPS aan, al dan niet in combinatie met een instructeur of verhuur van mountainbike.

Mountainbike Ardennen Huisje huren Belgische Ardennen Vakantie Ardennen Ardennen Kano ardennen Vakantiehuis Ardennen Paardrijden ardennen Wandelen ardennen Motorrijden ardennen Lastminutes ardennen Weekendje ardennen Survival ardennen sitemap